vrijdag 30 september 2011

Jurylid Eva Daeleman: Femke is tweede finalist 'Junior Eurosong 2011'

Jurylid Eva Daeleman: Femke is tweede finalist 'Junior Eurosong 2011'
Femke Verschueren heeft met haar liedje Een kusje meer de tweede voorronde van 'Junior Eurosong 2011' gewonnen en gaat dus naar de finale op vrijdag. Femke haalde het nipt van Seppe Laeremans met zijn Hey, hallo jij. In de tweede voorronde namen de twee jongste en schattigste kandidaten het tegen elkaar op: Femke en Seppe. Ook deze keer was het erg spannend. Beide Juniors gaven het beste van zichzelf. Femke kwam als eerste aan de beurt.
Femke: Een kusje meer
Jurylid Eva Daeleman: 'Ik werd er stiekem een beetje emotioneel van. Het pakte mij. Zo leuk. Fantastisch Femke. Top!' Tom Dice was het daarmee eens: 'Ik werd er goed gezind van. Femke heeft zo’n leuk snoetje en ze komt erg goed over in beeld. Ze heeft haar liedje ook goed gezongen'. Miguel Wiels, de voorzitter van de vakjury, voegde daar aan toe: 'Je bent een schattig meisje, maar je moet ook een goed liedje hebben en een performance brengen om u tegen te zeggen. En dat heb je gedaan. Proficiat!'
Seppe: Hey hallo jij.
Miguel Wiels: 'Het is een geweldig goed liedje: helemaal in de traditie van Eurosong, met een fantastische melodie, maar wel heel moeilijk om te zingen. En daarin was Seppe soms wat onzeker'. Tom Dice had zich dan weer helemaal laten inpakken door Seppe: 'Je bent de jongste kandidaat en zo schattig. Als je zo zingt, mag je voortaan mijn beste vriend zijn.' Eva Daeleman was het daarmee eens: 'Je was wat zenuwachtig, maar je bent een hele toffe gast en héél schattig'.
Juryvoorzitter Miguel Wiels vatte het verdict van de vakjury als volgt samen: 'Allebei de artiesten waren heel ontwapenend. We vonden het ook twee heel goede liedjes, maar we waren net iets meer overtuigd door Femke'. Femke zien we dus vrijdag terug in de finale met 'Een kusje meer'.
Derde voorronde op woensdag 28 september: Naomi en Ciska
Woensdag, in de derde voorronde, komen Naomi (Niemand krijgt ons klein) en Ciska (Disco Jojo) tegen elkaar uit.
    Naomi Piscador (°9.5.1996) komt uit Merelbeke. In Junior Eurosong zingt ze Niemand krijgt ons klein.
    Ciska Slowack (°23.11.1999) woont in Temse. Voor Junior Eurosong maakte en vertolkt ze het liedje Disco Jojo.

Op vrijdag 30 september komen de vier winnaars van de voorrondes tegen elkaar uit in de live finale van 'Junior Eurosong 2011'. Dan bepalen de kijkers thuis samen met de jury - ieder voor de helft - wie van de vier finalisten ons land op zaterdag 3 december in de Armeense hoofdstad Jerevan zal vertegenwoordigen op het negende Junior Eurovisiesongfestival. Om het jureren thuis nog leuker en echter te maken kan je op ketnet.be een jurypakket downloaden, met een scoreformulier, maskers van de echte juryleden (Miguel Wiels, Eva Daeleman en Tom Dice) en scorebordjes. Zo kan je met het hele gezin of met vrienden mee jury spelen en punten geven op de prestaties van de kandidaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten