dinsdag 4 oktober 2011

Jurylid Eva Daeleman: Femke wint 'Junior Eurosong 2011'

 
Jurylid Eva Daeleman: Femke wint 'Junior Eurosong 2011'
De 11-jarige Femke Verschueren uit het Antwerpse Morkhoven heeft vanavond met haar nummer Een kusje meer 'Junior Eurosong 2011' gewonnen. Zij zal ons land dus op 3 december vertegenwoordigen op het negende Junior Eurovisiesongfestival in de Armeense hoofdstad Jerevan. De finale werd een fijne en hoogstaande show. De vier winnaars van de voorrondes hadden in die 'halve finales' al bewezen wat ze in hun mars hebben.
Alexandra, Femke, Naomi en Vince zetten ook in de finale vanavond een sterke prestatie neer voor een sfeervolle en tot de nok gevulde zaal. Het was voor de vakjury (Tom Dice, Eva Daeleman en Miguel Wiels) en de publieksjury thuis (televoting) dan ook een bijzonder moeilijke opdracht om een winnaar aan te duiden. Daarbij hadden beide jury’s ieder een aandeel van 50%. En zo viel de keuze uiteindelijk op de jongste van alle juniors: Femke Verschueren.
Femke: Een kusje meer
De vakjury was bijzonder enthousiast over de jonge winnares:
Eva Daeleman: 'Je bent één brok schattigheid. Het plaatje klopt helemaal.' Tom Dice: 'Je beweegt het beste van allemaal op het podium, al ben je dan de jongste.'
Miguel Wiels, de voorzitter van de vakjury: 'Het is een heel goed nummer. Het is tof, vrolijk, leuk en schattig. Ik ben ervan overtuigd dat dit wérkt op een internationaal songfestival'.
Femke Verschueren
Met haar overwinning doet Femke beter dan haar zus Ymke, die vorig jaar eveneens de finale haalde. Maar concurrentie met haar zus is er allerminst, verzekerde Femke vooraleer ze het podium betrad. Ze zei toen ook dat haar mama zeker traantjes zou laten indien ze zou winnen. Het waren profetische woorden. Maar de kleine Femke was zelf al even verrast en ontroerd door haar overwinning. Ze was sprakeloos van blijdschap, maar zingen, dat lukte nog perfect.
Femke Verschueren (° 8.5.2000) komt uit Morkhoven. Muziek is Femkes leven. Ze brengt ontzettend veel tijd door achter haar piano. Als ze er zelf niet op speelt, doet één van haar zussen het wel en dan repeteren ze samen nummers in die ze later gebruiken tijdens de optredens die ze samen geven. Ze wordt helemaal vrolijk van haar hond en vooral als ze die kleedjes kan aandoen. Ze is ook dol op het nummer Pack Up van Eliza Doolittle. Ze heeft zich voor haar winnende Junior Eurosongnummer Een kusje meer dan ook volledig laten inspireren door de vrolijkheid van dat nummer .
Haar lijfspreuk is: 'klein maar dapper' want soms lachen ze ermee dat ik klein ben, maar dan zeg ik 'klein maar dapper'.' En dat werd vandaag eens te meer bewezen.
Peter Gillis en Vincent Goeminne zijn Femkes producers. Peter Gillis is de vertrouwde producer van K3 en een vast gezicht bij Junior Eurosong. Hij zat achter de knoppen bij Thor, Jasper en Vince, Pjotr en schreef ook de groepssong Heyo. Hij kreeg Laura aan het jodelen en plaveide mee de weg naar de overwinning voor Jill en Lauren. Daarnaast was hij ook producer voor onder meer Dinky Toys en Isabelle A. Vincent Goeminne is bekend van onder andere Plane Vanilla en Dinky toys.
Over Femke was de vakjury met Eva Daeleman het eens: 'We zijn zeer aangenaam verrast door de spontaniteit en het geweldige talent van dit 11-jarig meisje. Femke's guitige ogen stralen muziek uit! Ze geeft zoveel inspiratie en weet zo goed wat ze graag wil'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten