donderdag 29 september 2011

Jurylid Eva Daeleman: Alexandra eerste finalist 'Junior Eurosong 2011'

Jurylid Eva Daeleman: Alexandra eerste finalist 'Junior Eurosong 2011'
Alexandra Gadzina heeft met haar song 'Big Bang' de eerste voorronde van 'Junior Eurosong 2011' gewonnen en gaat dus naar de finale op vrijdag. Maar ook Evelyn De Bels heeft het prima gedaan en zette een bijzonder sterke versie neer van haar Music & Me.

De eerste voorronde van 'Junior Eurosong' zit erop en het was ongemeen spannend. Alexandra en Evelyn namen het tegen elkaar op. Alexandra met haar stevige rocksong Big Bang en Evelyn met haar popsong Music and me. De vakjury - Miguel Wiels, Tom Dice en Eva Daeleman - heeft gekozen... maar het was een hartverscheurende keuze! Beide zangeressen, Evelyn en Alexandra brachten hun nummer bijna perfect: met een uitstraling om u tegen te zeggen en zonder valse noten.
Evelyn: Music & Me
Over Evelyn zei Miguel Wiels, de voorzitter vande vakjury: 'Je hebt het nummer feilloos gezongen. Je ademt muziek, je bent een echte muzikante, een natuurtalent'. Eva Daeleman voegde daar aan toe: 'Je bent een straffe madam. Je bent telegeniek en je hebt een ongelooflijke uitspraak. Je zou zeker ook bij de radio terecht kunnen, heb je daar al aan gedacht?' En Tom Dice loofde de 'cool' van Evelyn: 'Je was heel relaxed en dat is een heel belangrijke eigenschap voor muzikanten.'
Alexandra: Big Bang
Van Alexandra werd vooral haar nummer de hemel in geprezen. Miguel: 'Je was een beetje zenuwachtig, maar je hebt goed gezongen. Big Bang is een geweldige song met instant hit-potentieel.' Eva Daeleman: 'Je bent een grave griet, een echte rock chick en je hebt een super toffe choreografie'. Tom : 'Ik heb alle kandidaten ook tijdens hun opleiding gezien en het valt me op dat je er fel op bent vooruitgegaan. Je zingt het nummer heel goed, het is een echte Big Bang!'
De vakjury met Eva Daeleman stond voor een heel moeilijke keuze. Maar ze opteerden uiteindelijk voor de song met de meeste internationale uitstraling: Alexandra en haar Big Bang! Haar zien je dus vrijdag terug in de finale.
Tweede voorronde op dinsdag 27 september: Femke en Seppe
In de tweede voorronde komen Femke ('Een kusje meer') en Seppe ('Hey Hallo Jij') tegen elkaar uit. Femke Verschueren (°8.5.2000) is een 11-jarig meisje uit Morkhoven. Haar 'Junior Eurosong'- nummer is Een kusje meer. Seppe Laeremans (°18.06.2000) woont in Herselt. Voor 'Junior Eurosong' schreef hij het nummer Hey Hallo jij!
Live finale met televoting – download jurypakket op ketnet.be
Op vrijdag 30 september komen de vier winnaars van de voorrondes tegen elkaar uit in de live finale van 'Junior Eurosong 2011'. Dan bepalen de kijkers thuis samen met de jury - ieder voor de helft - wie van de vier finalisten ons land op zaterdag 3 december in de Armeense hoofdstad Jerevan zal vertegenwoordigen op het negende Junior Eurovisiesongfestival. Om het jureren thuis nog leuker en echter te maken kan je op ketnet.be een jurypakket downloaden, met een scoreformulier, maskers van de echte juryleden (Miguel Wiels, Eva Daeleman en Tom Dice) en scorebordjes. Zo kan je met het hele gezin of met vrienden mee jury spelen en punten geven op de prestaties van de kandidaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten