vrijdag 21 februari 2014

Saartje Vandendriessche tegen Eva Daeleman tijdens Loslopend wild aankondiging op 19 februari 2014, "Wit wijntje, Eva?"


Saartje Vandendriessche tegen Eva Daeleman tijdens Loslopend wild aankondiging op 19 februari 2014, "Wit wijntje, Eva?"


Een mooi stukje cabaret op één tijdens de aankondiging van het programma 'Loslopend wild'.

Omroepster van dienst Eva Daeleman begint haar aankondiging nog hoopvol met de zin 'ik heb geluk gehad, ik heb de job van mijn leven gevonden'.

Maar al snel gaat het achteruit en raakt ze hopeloos verstrikt in haar eigen woorden.

Gelukkig is daar collega omroepster Saartje Vandendriessche om Eva Daeleman te redden met de legendarische woorden: 'Wit wijntje'.

Snel neemt Saartje Vandendriessche de omroepbeurt van Eva Daeleman over met een wijntje in de hand en verteld de kijkers: 'Ik denk dat gij de job van uw leven nog niet gevonden hebt, ze bedoelt Loslopend wild'.

Een hilarische en leuke frats om de avond af te sluiten door de beide omroepsters bij Eén Saartje Vandendriessche en Eva Daeleman.

Loslopend Wild is een Vlaams komisch televisieprogramma dat in december 2012 en januari 2013 en 2014 op Eén werd uitgezonden. De reeks bestond uit verschillende sketches waarin verschillende generaties vrouwen en de mannen zich door het dagelijks leven proberen te slaan. De reeks was, vanaf 13 december 2013, acht weken lang te zien op Eén om 21.05 uur. Nog voor het uitzenden van de reeks, bestelde Eén al een tweede reeks. De opnames startten eind februari 2013.
Cast

    Tiny Bertels
    Eva Binon
    Camilia Blereau
    Gilda De Bal
    Reinhilde Decleir
    Els Dottermans
    Ini Massez
    Inge Paulussen
    Alejandra Theus
    Anemone Valcke
    Katelijne Verbeke
    Maarten Bosmans
    David Dermez
    Steve Geerts
    Ben Segers
    Lucas Van den Eynde
    Marc Van Eeghem
    Patrick Vervueren
    Braam Verreth
    Dries Vanhegen

Ontembaar vrouwvolk’, ‘de zottenwijvenziekte’, ‘een totaal van de pot gerukt spervuur van absurde en brutale kolder’. De krantenkoppen lieten er geen twijfel over bestaan; de eerste reeks van Loslopend wild heeft zijn start niet gemist. Vrouwen kunnen, mogen en willen vandaag álles, zo lijkt het, maar precies daar kan het al eens fout lopen. Voeg daar nog enkele al dan niet begripvolle echtgenoten, vaders, lieven, collega’s en werkgevers aan toe en de tweede reeks van Loslopend wild is een feit.

Tiny Bertels, Eva Binon, Els Dottermans, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Anemone Valcke en Katelijne Verbeke kruipen met zichtbaar plezier opnieuw in de huid van een horde ambitieuze, veeleisende, soms ontregelde maar o zo herkenbare vrouwen.

Hun mannelijke tegenspelers worden vertolkt door Marc Van Eeghem, Steve Geerts, Ben Segers, Maarten Bosmans, Patrick Vervueren, David Dermez en Lucas Van den Eynde.

Op nieuwjaarsdag kunnen de kijkers weer rustig wennen aan al dat vrouwelijk geweld met de herhaling van de eerste aflevering van de eerste reeks, maar vanaf 8 januari start de tweede reeks en dan is er geen houden meer aan.

Loslopend wild, op woensdag en herhaling op zondag

Komende zondag schakelt "Eurosong 2014", de zoektocht naar een deelnemer voor het Eurovisiesongfestival, een versnelling hoger. Dan staat de eerste van vier liveshows op het programma. Voor het eerst zal ook Ruslana zich bij de jury voegen.

Na de twee castingafleveringen van de voorbije weekends trekken Eva Daeleman en Peter Van de Veire naar een televisiestudio met publiek. Tijdens vier rechtstreekse uitzendingen gaan ze samen met de jury en het publiek op zoek naar een deelnemer voor het Eurovisiesongfestival.

De uitzending van komende zondag is de callback. Acht kandidaten wagen dan voor de tweede keer hun kans. Welke vier stoten door naar de halve finales? Zondag zullen niet alleen de experten in de jury zich kunnen uitspreken over de kandidaten, maar stemmen ook de kijkers mee.

Volgende zondag zit oud-Songfestivalwinnares Ruslana voor het eerst in de jury. Zij zou eerder al aanwezig zijn, maar moest wegens de politieke situatie in haar thuisland Oekraïne verstek geven voor de castings. Als alles goed gaat is ze vanaf komende zondag wel van de partij.

Heb jij al een Eva Daeleman in huis? Een Jani misschien, een exclusieve Astrid Bryan, of een echte Lien Degol? Wie een dagje gaat shoppen, komt de laatste tijd ongetwijfeld een BV tegen in de winkelrekken. Geen échte natuurlijk, maar een kledingcollectie ontworpen door een bekende kop, op vraag van een modemerk.

Astrid Bryan bedacht er een voor ZEB (foto), stylist Jani Kazaltzis en de dames van K3 creëerden een collectie bij JBC, Lien Degol ontwierp hippe silhouetten voor grote maten bij Paprika, modeblogster Sofie Valkiers koopt u bij Essentiel en Eva Daeleman hangt te blinken bij Vila Clothes.

Fashion queen Tiany Kiriloff en topmodel César Casier pakken dan weer uit met hun creaties bij Essentiel, en VRT-gezicht Tatyana Beloy presenteert haar creaties bij Only. Astrid Bryan, Sofie Valkiers en Tiany Kiriloff ontwierpen zelfs al voor andere merken en zijn dus niet aan hun proefstuk toe.

"Bekende koppen kunnen het imago van een merk opkrikken", vertelt trendwatcher Herman Konings. "Dat er vaak voor stylisten wordt gekozen, of stijliconen als An Lemmens of Eva Daeleman, is logisch: de consument moet het gevoel hebben dat de BV in kwestie weet wat stijl is. Maar die collaboraties met BV's gaat de consument op termijn ook beu worden: de modewereld moet zich sowieso vernieuwen."
Verrassen

Bij JBC gaan ze nog volop voor het 'BV ontwerpt collectie'-concept. "De samenwerking met Jani Kazaltzis of An Lemmens is echt wel intens", zegt Evelyne Talpe, verantwoordelijke sales en marketing bij de modeketen. "Het zijn geen ontwerpers - daarvoor hebben we zelf mensen in huis - maar ze maken ons via beelden of hun eigen garderobe duidelijk hoe ze de collectie zien. Hun stukken verkopen niet per se beter dan ons reguliere aanbod, maar de reacties zijn wel altijd heel positief. We doen het om onze fans te verrassen."

Ook Bestseller, het moederbedrijf boven merken als Only, Vero Moda en Vila Clothes, nodigde al meermaals BV's uit voor een samenwerking. "De eerste was Geena Lisa en binnenkort brengt Only een collectie uit samen met Tatyana Beloy", zegt marketingverantwoordelijke Karolien Arents. "Hoe intens we samenwerken, verschilt van persoon tot persoon. Tiany Kiriloff wilde graag veel inspraak: ze is voor Vero Moda naar Denemarken gereisd om er met de designers te praten."

Uiteraard hangt aan zulke collaboraties ook een prijskaartje: "Meestal gaat het om een vaste vergoeding die niet samenhangt met het verkoopsucces." Dat succes is er wel, en duidelijk: "We zien een significant verschil: die collecties, die vaak nochtans wat minder commerciële stukken bevatten, doen het heel goed."

vrijdag 7 februari 2014

De beste grap volgens Eva Daeleman


De beste grap volgens Eva Daeleman

Meelachen met Eva Daeleman: zij vertelt de mop waar zij het hardst om moet lachen, en we laten u mee bulderlachen.

Waarom is een kut niet van papier? Anders was het een pagina.

De eindejaarsvragen van Eva Daeleman

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Eva Daeleman De ramp op de Filipijnen. Ondenkbaar en verschrikkelijk dat alles om ons heen weg zou zijn.

Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2013?

Eva Daeleman Radio: ZwartePeter op MNM en Zaki over liefdesliedjes afgelopen zomer op Radio 1. Tv: ‘Eigen Kweek’ (Eén), Smos in ‘Safety First’ (VTM) en Geerard Van de Walle in ‘Lust for Life’ (Eén) over grillz. Serie: ‘Modern Family’ (2BE).

Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2013?

Eva Daeleman Boek: ‘Vele hemels boven de zevende’ (Griet Op de Beeck). Film: ‘The Broken Circle Breakdown’.

Wie wenst u wat toe voor 2014 (ten goede of ten kwade)?

Eva Daeleman De slappe lach, een deugddoende niesbui en vooral een goede gezondheid en geluk om je heen.

Eurosong 2014 met Eva Daeleman
Stilte voor de storm

Eén maakt dit jaar weer een heus evenement van de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Daar waar tijdens de vorige edities in alle stilte een kandidaat aangeduid werd, die vervolgens in een redelijk tamme show het deelnemende lied mocht voorstellen, krijgen we nu weer een wedstrijd voorgeschoteld die pas op 16 maart 2014 een hopelijk spannende ontknoping kent. Voor de echte fans van het genre is dat reden genoeg om chips op tafel te zetten, de Belgische vlag nog eens vanonder het stof te halen en enkele zakdoekjes binnen handbereik te houden. Zoveel spanning en emotie op een zondagavond, dat is weeral een paar jaar geleden. Wij bekeken de eerste aflevering een beetje zoals een jury van dergelijke liedjesjachten moet zijn: streng, maar rechtvaardig.

Het was voor ons alvast een leuke vaststelling dat de punten niet als snoepjes uitgedeeld werden. Piet Goddear, Jef Martens en Bart Peeters namen hun taak als jury bloedernstig. Ze luisterden aandacht naar alle zangstukjes en al wat naar een gimmick rook en eender wie nog maar de indruk gaf om met een stel pluimen in zijn of haar gat het podium te willen bestijgen tijdens de liveshows, werd preventief naar de slachtbank geleid. Hiervoor hadden de makers een waterdichte constructie op poten gezet. Van de vijftien kandidaten waren enkel de vier acts met de hoogste score zeker van een plaats in de halve finale.  De vier volgende acts krijgen binnen twee weken een herkansing en de overige deelnemers worden vriendelijk verzocht om op te krassen. Het was duidelijk een onderdeel waar Peter Van De Veire naar uitkeek. Met een brede glimlach wees hij hen de deur, opdat ze meteen de studio konden verlaten. Het schouwspel kwam ruw over, maar zorgde voor de grootste showmomenten van de avond.

Veel glitter of glamour valt met deze aanpak immers niet te rapen. Op papier was het blinddoeken van de artiesten en ze zo naar het Sportpaleis rijden, waarschijnlijk een vondst, maar op het scherm kwam het redelijk knullig over. Ook de voorgesprekjes die sexy Eva Daeleman met de kandidaten hield, waren niet van die aard dat ze belangrijk waren voor het programma.

De aanpak waarbij eerst artiesten geselecteerd worden en pas daarna naar een geschikt nummer gezocht wordt, zal vast in de toekomst zijn vruchten afwerpen.  Het is fijn om artiesten een liedje uit de rijke songfestivalgeschiedenis te horen zingen. Van de deelnemers die we al kennen, zijn de vocale kwaliteiten immers goed in te schatten. Het was dan ook geen grote verrassing wanneer bijvoorbeeld Udo veel lof te beurt viel. Wat ons dan wel weer positief verbaasde was het niveau van de meeste deelnemers. Zelfs de grijze muizen met een kansloze artiestennaam als ‘Violet sky’ zongen niet echt vals. Eén gaat duidelijk op zoek naar kwaliteit en maakt daar nu eens écht een zaak van staatsbelang van. Dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen.