dinsdag 1 mei 2012

Eva Daeleman in 'De Klas van Frieda Van Wijck': MNM tegen Q-music


Eva Daeleman in 'De Klas van Frieda Van Wijck': MNM tegen Q-music


'De klas van Frieda' start deze week met een treffen tussen de radiozenders MNM en Q-music. Voor MNM nemen de koning en koningin van de ochtend plaats op de schoolbanken: Peter Van de Veire en Eva Daeleman.

Q–music werpt ochtendpresentator Sven Ornelis in de schaal, samen met zijn eigenste baas Wim Oosterlinck.

De teams met Eva Daeleman kunnen verlekkerd uitkijken naar de komst van de vakleraar, want Bert Anciaux brengt de klas alles bij over paté. Een aflevering om duimen en vingers van af te likken, maandag in 'De klas van Frieda'.

De klas van Frieda is een laatavondquiz op Eén met Frieda Van Wijck. In 2010 werd het eerste seizoen uitgezonden, in 2011 liep het tweede seizoen. In het voorjaar van 2012 loopt het derde seizoen.

In 'De klas van Frieda' stelt Frieda Van Wijck elke dag vier bekende Vlamingen vragen, zoals aan Eva Daeleman.

De vier zitten per twee aan een bank en nemen het in vijf rondes tegen elkaar op. In het eindexamen vochten de leerlingen van de slimste bank in de eerste twee seizoenen onder elkaar uit wie de titel van primus van de klas verdient. De winnaar kreeg een vrij waardeloze prijs. In het derde seizoen speelt het winnende duo samen en wordt op het einde van het seizoen een gouden Frieda gegeven aan het beste duo.
Spelverloop
Eerste rondes
Eerste en tweede seizoen
Schooltelevisie

De kandidaten beantwoorden vragen over en rond twee schooltelevisiefragmenten van de VRT.
De spreekbeurt

De kandidaten geven per team een spreekbeurt over een opgelegd thema. De spreekbeurt wordt afgelezen van de autocue. Acht woorden zijn weggelaten en dienen om de beurt door de kandidaten ingevuld te worden.
Derde seizoen
Verplichte leerstof

De vragen worden gesteld door vier leerlingen uit een school.
Woordenschat

Eén kandidaat omschrijft een begrip met één woord. De andere kandidaat probeert te raden.
Groepswerk
Eerste seizoen (2010)

De kandidaten moeten acht foto's in de juiste volgorde leggen: bijvoorbeeld bekende personen naar leeftijd rangschikken of dieren van traag naar snel.
Tweede en derde seizoen (2011-2012)

De kandidaten moeten kernwoorden bij de bijhorende foto leggen. Er zijn echter meer kernwoorden dan foto's.
De vakleraar

Een vakleraar komt langs om zes vragen te stellen over een minder alledaags onderwerp.
Juist/fout

Iedere leerling krijgt tien beelden met onderschrift te zien en moet binnen de 4 seconden zeggen of beeld en onderschrift bij elkaar passen.
Het eindexamen
Eerste en tweede seizoen (2010-2011)

De twee kandidaten van de winnende bank nemen het tegen elkaar op. Frieda stelt vragen waarvan de antwoorden allemaal met dezelfde letter beginnen. De kandidaat die als eerste 10 punten behaalt, is de primus van de klas.
Derde seizoen (2012)

De twee kandidaten van de winnende bank, deze keer dus Peter Van de Veire en Eva Daeleman, spelen nog steeds met elkaar en gaan met de rug naar elkaar staan. Frieda stelt een vraag waarvan het antwoord bestaat uit twee delen. Elke kandidaat zegt één deel. Het duo dat dit eindspel het snelst tot een goed einde weet te brengen, wint op het einde van het seizoen de 'gouden Frieda'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten